Saturday, September 7, 2013

The wedding of #babymamat



On the 23rd August alhamdulillah Nur Farzana & Mohammad Shafiq telahpun selamat bernikah di Masjid negeri Shah Alam. Alhamdulillah jgk majlis berjalan lancar dengan hanya sekali lafaz. Congratssss babyy & mamat. Bagi yang tak tahu siape gerangan #babymamat haaaaaa baby ialah kakak kepada #sijambukesayangan i. Mamat ialah abg ipar beliau yg baru. Ok no more question!! Haha..

The hantaransss
The dulang boyss

Di malam berinai sehari sebelum majlis barulah diberitahu yg kite akan jadi dulang girlss. Tudiaaaaa kabut dibuatnye nak mencari baju lah semua. Sbb plan with all the families lain colour but at last pakai lain color sbb nak same dgn dulang girls. 

Jumaat tu i amek cuti sbb majlis baby and tlg baby wat preparation for her reception dekat Kelab Shah Alam. Kitorang stay smpai 4pagi utk siapkan semua ok? Siap pasang penunjuk arah lagi. Alhamdulillah everything's went well and the wedding planner Shol sgt sgt talented on decorate the hall. Cantikkkk sgt sgt. 
Deko bersama dodosh. Hahaha

On the reception day, seawal pukul 10pg dah ready nak p kelab sbb ade rehearsal. Kali nie i kene jadi flower girls uolss. Tua tua pon leh jadi flower girls ok? Hahaha.

Alhamdulillah majlis telah pun selesai and finally HAPPY NEWLY WEDS #babymamat 
Semoga next year bertambah sorg lagi ahli keluarga. Aminnn..

The flower girlsss
Rayyan & Farisha
The spice girls
(Sissy,cousins of my boyfie)

The flower layydayyyy
My parents
The only one #sijambukesayangan
With lil cutie kiddos
With the bride & groom. 
HAPPY NEWLY WEDS #babymamat
The picture of families 
(Except i yg belom jd family. Kene pakse join the family photography ok? Maluuuuuuuuuu..)



Thursday, August 29, 2013

Happy Anniversary AFFH


Another year of togetherness has passed by and our love grows with each passing year. And still counting for our big day. InshaAllah. Thanks for the 732 days together. To my partner in crime, my bestfriend, my love, my soulmate, my boo, my other half, my future, my all HAPPY ANNIVERSARY BABY..
 I ❤ U ENDLESSLY!!

Thursday, August 8, 2013

Salam Aidilfitri


Haaa dah berabad tak update blog nie. Dah naik berhabok haaa. Sorry lah I bz sikit sbb masuk2 kerja teruih buat advance issue untuk raya and dateline pon dipercepatlan semata mata utk raya. So untuk cuti raya I dah apply utk 10hari and dah di approve. Yeayyyyy!!!! Raya sakan taun nie. 

Di kesempatan ini I nak ucapkan Selamat hari raya maaf zahir batin jika ada terkasar bahasa, terover acting, termengumpat, termengata, tercarut, terkutuk, termarah and serba serbi TER lahh. I mintak maaf dari hujung kaki hingga ke hujung rambut. Halalkan perbuatan,makan dan minum. 







Thursday, May 23, 2013

The starting of working day

Haaaa.. Tak sampai seminggu dok rehat kat umah after Degree Show i dah start keje Karangkraf. The company yg i penah intern dulu. Alhamdulillah rezeki terus berpihak pade I dapat keje before graduation day. 



The day after hari mengundi i kene lapor diri kat Karangkraf and telah di brief oleh Boss HR Encik Nazri sebagai kata kata aluan pemberi semangat nk memulakan pekerjaan. Setengah hari jugak dok dalam meeting room with the 6 others. 

Lepas lunch dah masuk kat magazine group CSI department which is Creative Department utk bahagian majalah. Pberian tugas diberikan serta merta. Alhamdulillah i dapat jage magazine yg i penah buat mase intern dulu. It is NUR. And suprisingly NUR i handle sorang sorang ok? Without any assistant taw? Kerazzyyyy??? I was too nervous nak start keje and telah di brief secare detail oleh boss boss CSI tentang keje keje yg diberi. 

Xlah kekok sgt tapi im worried about the fashion advertising yang banyak which is i kene handle alone dengan bantuan AD (kak ieta). Dengan concept of photoshoot and mcm mcm lah.. InshaAllah NUR keluaran JULAI 2013 akan dapat sentuhan sepenuhnya oleh tadaaaaa WANIE WONKA! Hahaha.. Gedikk gilee. 

Tak sampai seminggu nahhh bukak je anjung keluar berita anda adalah sebahagian dari rumah OREN. Kerlass uolls. Company korang ade rumah sukan? Haaaa xde kan? 




Sunday, May 5, 2013

Genting Highlalaland

Setelah plan yang berkurun lamenye akhirnya settle Degree show Kami plan utk pelbagai activity ok? Tgk Ironman kat OU lah Genting highland lah and bla bla bla.

So malam khamis after settle bungkus bungkus balik booth , kami plan untuk tengok movie ramai ramai for the last time maybe. Abes movie pon around 3 and masing masing nak balik cepat nak tido. Sebab esok awal pagi katenye nak gerak ke Genting. Pukul 6 yg dijanjikan akhirnye lewat 2 jam.

So kul 830 jugak kami bergerak ke Genting. And we're having our breakfast dulu kat McD Gombak. Sampai je puncak Genting i was not too excited tp im very happy sbb 1st time pegi vacation yang all the way fun with classmates. Happy sgt!!

Tak larat dah nak tulis panjang panjang and enjoy the pictures. Macam nak upload byk byk gamba Genting kat insta tapi takut followers bising sbb mcm batak tak penah pgi Genting. Tapi the moments with my classmates tu sgt sgt bernilai. Seriously it was the best trip with classmates yang I penah join. Im gonna miss u guys BG12(A). Stay keep in touch.